Veelgestelde vragen over broertjes beantwoord

De politie krijgt zo veel vragen binnen over de vermiste Ruben en Julian dat er een speciale pagina op de politiesite is ingericht met antwoorden op de meest gestelde vragen.

Hier is onder andere te lezen dat de politie rekening houdt met verschillende scenario’s, waarin de jongens wel of niet in leven zijn. Er wordt ook nog altijd rekening gehouden met het scenario dat de vader een handlanger heeft die de kinderen nu heeft. “Daarom worden tips (ook uit het buitenland) van mensen die aangeven de jongens na 6 mei gezien te hebben, ook goed geanalyseerd”, schrijft de politie.

De details van de scheiding van de ouders van Ruben en Julian zijn in het onderzoek meegenomen, zo staat op de site. “Details hierover worden alleen door de politie bekendgemaakt, wanneer dat behulpzaam is in het onderzoek. Dat wil zeggen, als er daardoor concretere tips van het publiek kunnen komen.”

De politie gaat ook in op de hulp die paragnosten aanbieden in het onderzoek. “Het is niet de werkwijze van de politie om paragnosten te vragen om aan een onderzoek mee te werken. Alle concrete tips van het publiek, dus ook van paragnosten, die kunnen helpen in de oplossing van de vermissing van de jongens, worden geanalyseerd.”