Veel condoleances Ruben en Julian

De condoleances voor de overleden broertjes Ruben en Julian stromen binnen. De online condoleanceregisters zijn al tienduizenden keren ondertekend.

Op Condoleance.nl hebben al zo´n 41.000 mensen een bericht achtergelaten en op Condoleanceregister.nl zijn al ruim 7600 hun medeleven betuigd. “Zo met jullie meegeleefd, zo gehoopt voor jullie….Een onvoorstelbaar verlies…”, schrijft iemand. “Zeg me… dat het niet zo is, zeg me dat het niet zo is. Zeg me dat het niet waar is. Heel veel kracht aan allen die deze onschuldige kinderen hebben gekend en sterkte met het verwerken van deze verschrikkelijke gebeurtenis”, staat in een ander bericht.

Condoleance.nl kan de massale belangstelling maar amper aan. In verband met de drukte tonen ze maximaal de laatste 100 condoleances met een vertraging van ongeveer 1 minuut, zo is op de site te lezen.

Ook op Mensenlinq.nl, een site met verzamelde overlijdensberichten, is een condoleanceregister geopend dat al door honderden is ondertekend. “Niet alleen Julian en Ruben werden vermoord, maar ook onze samenleving werd vermoord, onze onschuld, ons vertrouwen in de medemens. Ik kan hier niet over uit. Ik vind dit heel erg! Heel veel sterkte voor de moeder en de families!!”, luidt een van de berichten.

Facebook en Twitter worden ook overspoeld met steunbetuigingen. Mensen veranderen uit respect hun profielfoto in een foto van de broertjes en foto’s met teksten ter nagedachtenis van de jongetjes worden massaal gedeeld. Op de Facebookgroep die is opgericht om moeder Iris te steunen staan allerlei berichtjes, video’s, bewerkte foto’s, liedjes en collages voor haar.