Uitspraak in zaak-Sehriban

Drie minderjarige jongens krijgen donderdag te horen of zij de gevangenis in moeten in verband met de dood van het 17-jarige meisje Sehriban Akpinar.

De rechtbank in Rotterdam doet in de middag uitspraak in de zaken van twee 15-jarige en en 16-jarige jongen die ervan worden verdacht dat zij het meisje in augustus wilden beroven van mobiele telefoons en haar daarbij hebben gedood.

De officier van justitie eiste tegen een 15-jarige verdachte 11 maanden jeugddetentie waarvan 3 maanden voorwaardelijk. De tweede 15-jarige moet van het Openbaar Ministerie (OM) even lang de gevangenis in en moet daarnaast jeugd-tbs krijgen. De 16-jarige zou wat betreft het OM een jaar de cel in moeten en ook jeugd-tbs krijgen.

Het lichaam van het meisje werd gevonden in de bosjes langs de Horvathweg in Rotterdam. De drie jongens werden vrij snel daarna aangehouden. Haar dood veroorzaakte een grote schok, zowel door de gebeurtenissen als door de leeftijd van het slachtoffer en de verdachten, destijds pas 15 en 14 jaar oud.

Bron: ANP