Uitspraak in zaak Laurens Fritz

Jos van D. krijgt vrijdag te horen of de rechtbank in Roermond hem schuldig acht aan de dood van militair Laurens Fritz. Het lichaam van de 30-jarige werd in november 2011 gevonden in een maïsveld achter het huis van Van D. in Herkenbosch. Hij was toen al ruim twee maanden vermist.

Er zou al eerder uitspraak gedaan worden tegen Van D. maar de rechtbank besloot de zaak te heropenen zodat er meer onderzoek kon worden gedaan. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 12 jaar cel geëist tegen de verdachte.

Na sectie op het lichaam van de militair bleek hij te zijn overleden aan verwondingen aan zijn hoofd en hals. In het huis van Van D. zijn bloedsporen van Laurens gevonden. Het extra onderzoek heeft niet meer duidelijkheid opgeleverd over de gebeurtenissen rond zijn dood.

Mogelijk heeft Van D. Laurens omgebracht vanwege een langlopend financieel conflict. De verdachte hield toezicht op de verbouwing van de woning van de militair en zou de rekeningen betalen. Hij verduisterde echter het geld dat Laurens hem gaf om de rekeningen te betalen.