Twitteraar dreigt met bloedbad V&D

Op Twitter heeft iemand gedreigd een bloedbad aan te richten in de V&D aan de Grote Houtstraat in Haarlem. De politie neemt de dreigementen heel serieus. Na overleg met justitie en de burgemeester is besloten dat alle V&D-locaties in Haarlem tot nader order gesloten blijven. De panden worden uit voorzorg nagelopen.

Het gebouw aan de Grote Houtstraat is met linten afgezet en het personeel van de V&D wordt opgevangen in een Van der Valk hotel. Winkels in het centrum van Haarlem die onderdeel zijn van V&D hebben op eigen initiatief besloten dicht te blijven. De politie is met man en macht op zoek naar degene die de tweets verstuurd heeft.

“circus krijgt dodelijk begin Haghah, 11:50 v&d haarlemC, manager shoot!”, zo staat in de eerste dreigtweet, die dinsdagavond verstuurd werd vanaf het account @CricusBloed. Hierin wordt gerefereerd aan het Prijzencircus, de grote kortingsperiode van de V&D die donderdag begint.

De twitteraar zegt dat de gevolgen niet te overzien zijn en dat hij/zij daarna zelfmoord gaat plegen. “Bloedpartij vandaag 11:50 VD/laplace haarlem centrum. Min. 10 dood hah”, zo luidt een van de tweets. “Niemand hoeft iets te doen, het gebeurt gwn! Ontruim onmg”, zo staat in een andere tweet.

Leerlingen van het nabijgelegen Stedelijk Gymnasium mochten in hun pauze niet naar buiten vanwege de dreiging. De pauze begon om 11.45 uur, 5 minuten voor het tijdstip dat in de dreigtweets genoemd werd.