Treinverkeer op veel trajecten stil

Het treinverkeer van en naar Amsterdam Centraal is maandag aan het einde van de ochtend stilgelegd. Ook rond Zwolle rijden geen treinen tussen Den Haag en Rotterdam en tussen Arnhem en Ede Wageningen ligt het treinverkeer eveneens plat. De NS meldt dat dit is gedaan vanwege de stormschade.

Er zijn verschillende bomen, takken en hekken op het spoor gewaaid en er zijn voorwerpen op de bovenleidingen terecht gekomen. Er wordt van alles gedaan om het spoor zo snel mogelijk weer begaanbaar te maken, maar het gaat zeker tot na de avondspits komen voor de treinen weer op gang komen, meldt de NS. Ook dinsdag

Waar mogelijk worden bussen ingezet, maar omdat er zo veel storingen zijn kan dat niet op alle trajecten. De NS raadt reizigers aan reizen zo veel mogelijk uit te stellen.

Trams

In Amsterdam ligt niet alleen het treinverkeer plat, ook de trams rijden niet. Vervoerbedrijf GVB nam die beslissing met het oog op de veiligheid en omdat er op veel plaatsen ‘gewoon geen doorkomen aan is’. Veel wegen en rails zijn gestremd door omgevallen bomen, lantaarnpalen en afgewaaide takken. Volgens een woordvoerster zijn her en der voertuigen gestrand en is er schade aan het materieel.

De metro’s en bussen in de hoofdstad rijden wel, maar zijn overvol en hebben te kampen met uitval en vertraging.

Veerdienst

Uit voorzorg is de snelle veerdienst van Connexxion tussen IJmuiden en Amsterdam uit de vaart gehaald. De GVB-ponten over het IJ varen wel, maar de veiligheid wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Bron: ANP/Redactie