Toernooi in teken van broertjes

Voetbalclub Jonathan in Zeist, waar Ruben voetbalde, laat komende zaterdag het geplande jeugdtoernooi van de E-pupillen doorgaan. De voetbaldag zal in het teken staan van de overleden broertjes. Dit heeft de vereniging woensdag bekendgemaakt op de website. De familie van de jongetjes laat heeft laten weten achter dit besluit te staan.

Jonathan had alle voetbalactiviteiten afgelast nadat bekend werd dat Ruben en Julian dood waren gevonden. Toen de eerste emoties een plek hadden gekregen is gekeken hoe het toernooi zaterdag het best kan worden ingevuld.

“Onze vereniging dient zich niet van verdriet af te schermen door de deuren van het complex gesloten te houden. De samenleving – en dus ook Jonathan – moet haar verdriet kwijt kunnen, gelegenheid krijgen dit te verwerken. In de huiskamer en op straat, in de schoolklas en op het schoolplein. En dus ook op ons voetbalcomplex: op het veld, langs de lijn en in de kantine”, aldus voorzitter Frank Slijper.

Het toernooi zal niet specifiek op rouw gericht zijn, maar vooral in het teken staan van samen voetballen en samen doorgaan, zo stelt hij. “Het motto van ons E-pupillen- toernooi luidt: ‘samen spelen, samen delen’.” Voorafgaand aan de wedstrijden wordt een minuut stilte gehouden. Alle deelnemende teams wordt nadrukkelijk gevraagd niet met rouwbanden te spelen.

Op de club wordt een ruimte ingericht waar eden en gasten hun steun aan de moeder en naaste familie in een condoleanceboek kwijt kunnen. Kinderen kunnen daar ook hun tekeningen, teksten of werkstukjes achterlaten.

De familie heeft aan Jonathan laten weten het op prijs te stellen als mensen zondagavond 26 mei tussen 19.00-20.00 uur een kaarsje laten branden op de vensterbank. De gemeente Zeist riep alle Nederlanders hier dinsdag al toe op. Op deze manier kunnen de jongetjes in het hele land herdacht worden. Op verzoek van de familie wordt er geen stille tocht gehouden.