Toch regen tijdens jaarwisseling

Waarschijnlijk gaat het in grote delen van het land toch regenen tijdens de jaarwisseling. Eerder werd voorspeld dat het rond middernacht droog zou zijn in de meeste delen van het land, maar Weeronline.nl stelt deze verwachting nu bij. Op nieuwjaarsdag is het waarschijnlijk op veel plaatsen overdag droog en regent het ’s avonds.

Vanuit het westen komt dinsdag langzaam een storing binnen met veel wolkenvelden en regen. Aan de kust staat een krachtige tot harde wind, met kracht 6 of 7. In het binnenland  is de wind matig, met kracht 4. De temperatuur ligt rond de 7 graden.

Op oudejaarsavond gaat het vanuit het westen op steeds meer plaatsen licht regenen en blijft het vrij lang doorwaaien. Ook rond 00.00 uur is het op veel plaatsen regenachtig. Het is dan een graad of 5 met een in kracht afnemende wind.

Op nieuwjaarsdag zullen deelnemers van de nieuwjaarsduik waarschijnlijk geen last hebben van de regen, op de meeste plaatsen blijft het droog. Wel staat er behoorlijk wat wind, waardoor de maximumtemperatuur van 7 graden aanvoelt als 2 á 3 graden.