Taakstraf voor IJsselsteiner die honden doodde

De 41-jarige Frans K. uit IJsselstein krijgt een taakstraf van 160 uur, omdat hij begin dit jaar twee honden van een brug over het Amsterdam-Rijnkanaal gooide. De dieren overleefden dat niet.

De IJsselsteiner kreeg bovendien een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden en hij moet zich verplicht laten behandelen. Ook mag hijĀ  de komende 3 jaar ook geen dieren houden, zo oordeelde de rechter.

Twee weken geleden durfde de man uit angst niet te komen, maar op bevel van de rechter verscheen hij woensdag dan toch bij de politierechter in Utrecht.

Het incident zorgde voor grote commotie en een demonstratie bij de rechtbank. Ook woensdag waren er weer zo’n vijftig dierenactivisten aanwezig. De demonstranten vinden dat dierenmishandeling in Nederland veel zwaarder moet worden bestraft.

De rechter heeft er rekening mee gehouden dat de man uit IJsselstein zwakbegaafd is en niet kan omgaan met stresssituaties. Zo meldde hij na zijn arrestatie niet dat er nog een hond in zijn huis was. Dat dier kreeg dagenlang geen eten en drinken.