Supporters maken zich op voor bekerfinale

Voor PSV en AZ is het donderdagavond in de uitverkochte De Kuip (aanvang: 18.00 uur) alles of niets. Met het winnen van de KNVB-beker kunnen beide clubs een tegenvallend seizoen toch nog positief afsluiten.

De bekerfinale leeft behoorlijk onder supporters van AZ. De Alkmaarders reizen met liefst 140 bussen af richting Rotterdam. De eerste bussen vertrokken vanmiddag even na de middag vanaf het AFAS Stadion en zijn inmiddels bij De Kuip gearriveerd.

De bekerfinale is te zien op SBS6. Voor beide clubs is het winnen van de beker een manier om de wrange smaak van een teleurstellend seizoen weg te spoelen. PSV miste het vereiste kampioenschap en AZ kon geen rol van betekenis spelen in de subtop.

PSV won in het afgelopen seizoen twee keer van AZ. In Eindhoven was de ploeg van trainer Dick Advocaat met 5-1 te sterk en in Alkmaar ging AZ vorige maand met 1-3 onderuit. In de competitie zegevierde PSV in de laatste drie duels. AZ scoorde er na de tweede nederlaag tegen PSV op 20 april lustig op los tegen sc Heerenveen en PEC Zwolle (twee keer 4-0 winst).