Stukken aardvarken rijden door Arnhem

In Arnhem kan men woensdag en donderdag lichaamsdelen van een aardvarken voorbij zien rijden. Het 30 meter lange Feestaardvarken dat gemaakt is door kunstenaar Florentijn Hofman wordt op deze dagen in delen naar Bartokpark gebracht. Burgers’ Zoo doet het kunstwerk cadeau aan de stad Arnhem omdat de dierentuin dit jaar 100 jaar bestaat.

Het Feestaardvarken is niet alleen 30 meter lang, het is ook 9 meter hoog, 13 meter breed en weegt bijna 150.000 kilo. Het vervoer van de veertien losse onderdelen heeft dan ook heel wat voeten in de aarde. Rond 05.45 uur woensdagochtend zijn de kop en het borstdeel vervoerd. Rond 09.30 uur waren de voorpoten aan de beurt en ook de oren, snuit en het hoedje van het dier worden op deze dag naar het Bartokpark gebracht. Donderdag volgen de buik, achterpoten en de staart.

Kunstenaar Hofman, die bekend is als de maker van de enorme badeend, koos voor een aardvarken omdat deze diersoort in Nederland alleen in Burgers’ Zoo gehouden wordt. Het Feestaardvarken wordt op 12 september onthuld.

De badeend van Hofman in de haven van Sydney, Australië. ©ANP