Stichting voor broertjes opgeheven

De stichting die deze week in het leven werd geroepen ter nagedachtenis van de broertjes Ruben en Julian stopt. De initiatiefnemers hebben dit laten weten op de Facebookpagina van Stichting RuJu. Dit is besloten vanwege tegenstrijdige berichten die de ronde doen over de bedoelingen achter het initiatief.

De mensen achter de stichting hadden van de gemeente begrepen dat de familie geen kaarten en bloemen wilde ontvangen, omdat een van de jongens zich met duurzaamheid en het milieu bezighield. Daarom werd besloten met de stichting geld in te zamelen. “Met het binnengekomen geld zou op een later tijdstip in overleg met de familie en gemeente een passend doel worden gekozen”, schrijft de stichting. “Nu de berichten worden tegengesproken is voor ons de geloofwaardigheid in de stichting ten niet gedaan. Het was een goed bedoeld initiatief richting de familie. Aangezien wij de familie niet tot last willen zijn stoppen wij per direct…”

De oprichters van RuJu laten op de Facebookpagina weten zelfs telefonisch bedreigd te worden vanwege het initiatief. “Dit doet ons zeer, heel erg veel zeer. Wij zitten hier zelf ook met tranen in onze ogen. Maar we kunnen niet anders dan dit te doen.” In een andere post schrijven de oprichters: “Wij willen geen onrust voor de familie, het is jammer dat wij verkeerd zijn geïnformeerd en dat wij daar nu de schuld van moeten dragen, het is niet anders dan de stekker er te moeten uittrekken.”