Sportvisser verwacht weinig van zoektocht vermiste jongens

Sportvisser Theo Merken uit Geulle gelooft niet dat de duikers in de visvijver Kleiveld in het Limburgse dorp iets gaan vinden.

De duikers zijn maandag op zoek naar de vermiste broertjes Ruben en Julian. De duikers zoeken na een tip van iemand uit het dorp, weet Merken. “Die heeft een auto gezien en denkt dat die van de vader is van de twee kinderen. Maar er rijden hier zoveel van die auto’s rond.” Volgens een woordvoerder van de politie is de opmerking van Merken over de tip onzin.

Zaterdag hebben 32 vissers hun lijnen uitgegooid in de visvijver. “En eerder vorige week hebben we op karpers gevist. Dan ga je de diepte in, met korven”, zegt Merken. “De vijver is op sommige plaatsen ruim 7 meter diep. Als er iets in de vijver was, had men het toen wel gevonden.” Volgens hem zaten de vissers 6 meter uit elkaar langs de vijverrand, met lijnen van 25 meter. Ook toen is buiten vis niks bovengehaald. “Bovendien is dode vis in kuilen begraven, en mogelijk hebben honden die kadavers geroken. Tel daarbij op dat vorige week onderhoud is gepleegd aan de vijver waarbij rondom gegraven is. Dan ziet de helikopter dat er onlangs veranderingen zijn geweest rond de vijver. Maar ik geloof niet dat de kinderen hier in het water liggen.”

Bron: ANP