Scooteraar rijdt door na aanrijden kleuter

Een bestuurder van een scooter is zondagavond doorgereden nadat hij een kleuter heeft aangereden op de Rijnlaan in Utrecht. De politie is op zoek naar de twee opzittenden en ooggetuigen.

De 4-jarige Jeroen stapte iets voor 18.00 uur uit en stond op de stoep toen hij werd aangereden en meegesleurd door een scooter zonder licht. De jongen bleef roerloos op de grond liggen, toch bekommerde de bestuurder van de tweewieler zich er niet over. Hij reed met onverminderde vaart door.

Jeroen’s oudere broer en vader zagen het gebeuren. De vader was zelfs even bang dat zijn zoon de aanrijding niet had overleefd. Jeroen werd snel naar het ziekenhuis gebracht, daar bleek hij een schedelbasisfractuur te hebben. Het is nog niet zeker of hij er blijvende schade aan overhoudt.

Onbegrijpelijk

Zowel vader Mario als de politiewoordvoerder lieten aan RTV Utrecht weten dat ze het onbegrijpelijk vinden dat de bestuurder doorreed. De politiewoordvoerder vindt het ‘schandalig dat je dan niet stopt en kijkt of je meteen hulp kan bieden’. Mario snapt niet hoe je het voor jezelf kunt rechtvaardigen dat je doorrijdt na zo’n aanrijding.

Volgens ooggetuigen reed de snorfiets ook met een veel te hoge snelheid. De snelheid wordt door omstanders geschat op minstens 60 kilometer per uur, terwijl met een snorfiets maar 25 is toegestaan.

Signalement

De politie is op naar de opzittenden van de scooter. Het gaat om twee mensen met een getinte huidskleur die in het donker gekleed waren en reden met hoge snelheid op een donkere, waarschijnlijk zwarte, scooter zonder licht.

Mensen die iets hebben gezien, of meer weten over de aanrijding kunnen contact opnemen met de politie Utrecht.