‘Schumacher hielp vriend die was gevallen’

Michael Schumacher had net een vriend geholpen die was gevallen tijdens het skiën toen hij zondag ernstig ten val kwam in de Franse Alpen. Schumachers woordvoerder Sabine Kehm liet het Duitse blad Bild weten dat dit is gebleken uit onderzoek.

‘Schumi’ was volgens de zegsvrouw onderweg van de blauwe beginnerspiste naar de rode piste voor gevorderden van het skigebied in het Franse Méribel. Hij had kort daarvoor een vriend geholpen die onderuit was gegaan. Hij zat dus wel tussen twee pistes, maar wel binnen het afgezette skigebied, het lijkt er dus op dat eerdere berichten dat hij off-piste aan het skiën was niet kloppen.

Kehm vertelt dat Schumacher onderweg was naar de rode piste toen hij met een van zijn ski’s een rots raakte. Hierdoor werd hij ‘gekatapulteerd’, waarna hij met zijn hoofd om een andere rots terechtkwam. Hierbij verbrijzelde zijn helm. Zijn woordvoerder zegt dan ook dat de valpartij niet komt doordat de Duitser te snel ging of roekeloos is geweest, maar dat het een ‘extreem ongelukkige samenloop van omstandigheden’ is.