Rutte wint debatprijs 2013

Het Nederlands Debat Instituut heeft Mark Rutte uitgeroepen tot de beste debater van de Algemene Politieke Beschouwingen en daarmee winnaar van de Debatprijs 2013.

De jury, bestaande uit Roderik van Grieken (directeur Nederlands Debat Instituut), Jaap de Jong (hoogleraar Journalistiek en Nieuwe Media Universiteit Leiden) en Donatello Piras (hoofdtrainer, gespreksleider en debatanalist Nederlands Debat Instituut) heeft dit zojuist bekend gemaakt. De prijs zal donderdagavond worden uitgereikt.

Mark Rutte wint de prijs voor de derde keer. Rutte toont meesterschap in maximale welwillendheid die hij richting oppositie presenteert. Altijd geduldig. Vaak vriendelijk en meegaand. Regelmatig concreet en messcherp. Kortom, realistische woorden, alert blijven als je opponent je in een hoek drijft en het blijven herhalen van de kernboodschap. Dit recept blijkt te werken. Niet mooi, maar wel effectief en dat dwingt respect af tijdens Algemene Beschouwingen die bol staan van de politieke spanning van een kabinet dat meerderheden zoekt.