Eis OM: 20 jaar voor Jeffrey Carel K.

Justitie heeft donderdag 20 jaar cel geëist tegen de van moord verdachte Jeffrey Carel K. Hij staat terecht voor het doodsteken van een 30-jarige vriendin van zijn ex op de Augustinus basisschool in Rotterdam. Zijn 29-jarige ex-vriendin raakte daarbij gewond. Justitie acht moord en een poging daartoe bewezen.

Voorafgaand aan de steekpartij had K. ruzie met zijn ex-vriendin. Zijn ex verklaarde tijdens de zitting dat haar vriendin tussenbeide kwam om haar te beschermen. Volgens de vrouw sloeg K. haar vriendin en stak hij haar met zijn 25 cm lange mes. Daarna werd ze zelf vijf keer in haar zij gestoken.

Jeffrey verklaarde dat hij slechts een briefopener bij zich had. Het was niet zijn bedoeling om te steken, hij wilde alleen dreigen. Volgens hem liep het slachtoffer zelf tegen de opener aan. Een getuige in de rechtbank is van mening dat het wel een doelbewuste actie was.

Ook de patholoog heeft zijn twijfels bij de verklaring van Jeffrey. Hij denkt dat de verdachte een scherp mes heeft gebruikt. De 18 cm diepe wond van het slachtoffer kan volgens hem niet door een briefopener zijn ontstaan.

De verdachte werd half juni in Antwerpen aangehouden, nadat hij naar België was gevlucht. Hij werd eind juli overgedragen aan Nederland.

Volg voor het laatste nieuws over deze zaak onze verslaggever Eric Mathijsen (@EricHVNL) die in de rechtszaal zit.