Politie noemt zoektocht moeizaam

De politie tast nog in het duister over waar de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) zijn. De politie noemt de zoektocht ,,moeizaam”. Op dit moment richt alle aandacht zich op de route die de vader heeft gereden nadat de jongens uit Zeist maandagavond voor het laatst waren gezien. ,,We willen het zoekgebied zo snel mogelijk verkleinen.”

Zaterdag kreeg de politie opnieuw beelden binnen van mensen die een camera gericht hadden op de route die de vader heeft gereden voordat zijn lichaam dinsdagochtend werd gevonden in de bossen bij Doorn. Hij had zelfmoord gepleegd.

Inmiddels is een deel van de route die de vader heeft afgelegd duidelijk. De politie kon die uitstippelen aan de hand van de GPS-gegevens van de mobiele telefoon van de vader. Onduidelijk is nog steeds of de jongens op die route bij hem in de auto zaten of niet. ,,Het is nachtbeeld, de betreffende camera’s geven niet altijd het beste beeld dat er is en de kwaliteit van de beelden is heel verschillend”, aldus de woordvoerder van de politie. Bovendien is het maar de vraag of de jongens te zien zijn als ze wel in de auto aanwezig zijn ,,want ze kunnen net zo goed op de achterbank liggen”.

Ruben en Julian zijn sinds maandagavond spoorloos. De politie hoopt dat de route van de vader hen meer informatie geeft over de plek waar ze naar de kinderen moeten zoeken.

De vader is maandagavond naar het zuiden gereden, de politie weet inmiddels welke weg hij toen heeft genomen. Hij is nog gezien op beelden van een tankstation in het Limburgse Beek. Hoe hij terug is gereden, weet de politie nog niet. ,,Misschien stond zijn mobiel uit of had hij geen batterij meer”, aldus een woordvoerder vrijdagavond al. In de buurt van Rhenen is het spoor van de vader weer te volgen tot Doorn. Bron: ANP