Politie blundert met beelden auto vader

De politie heeft geblunderd met de beelden die dinsdag zijn vrijgegeven in de vermissingzaak van Ruben en Julian. Op de beelden is te zien hoe een auto uit de richting van Doorn komt en richting Leersum rijdt. Maar in werkelijkheid reed de auto vanuit Leersum richting Doorn en keerde daarna om. De beelden zijn verkeerd gemonteerd. De politie zegt de fout te betreuren.

Volgens Jeannette van Meteren, eigenaresse van Eethuis Touché, is dit echter niet het enige. Volgens haar hebben beide voertuigen niets met de vermissingszaak te maken. De beveiligingscamera stond namelijk nog op wintertijd. De auto’s passeerden dus niet om 01.56, zoals de politie dacht maar om 00.56. Uit onderzoek is gebleken dat Jeroen rond 02.00 uur over deze weg zou hebben gereden, dus deze beelden kunnen niet van zijn auto zijn, stelt Van Meteren. Volgens de eigenaresse is de politie woensdag bij haar geweest om de juiste beelden op te halen.

De politie laat weten dat het daadwerkelijke tijdstip wordt onderzocht. Nog steeds wil de politie graag in contact komen met de bestuurder van de zwarte auto.