Politie blijft posten bij Leidse scholen

De politie blijft woensdag en mogelijk langer posten bij de scholen in Leiden. Dat heeft burgemeester Henri Lenferink bekend gemaakt.

Volgens Lenferink is de dreigingssituatie vooralsnog onveranderd. Als de persoon die het bericht op het internet plaatste of het op een andere manier duidelijk wordt wat het verhaal achter de posting is, dan zullen de extra beveiligingsmaatregelen veranderen.

Het onderzoek gaat volgens de burgemeester vooruit, of de politie al enig idee heeft wie de dader is, kan hij niet zeggen. Een reeks meldingen die door verschillende schoolleiders is doorgegeven, wordt op dit moment onderzocht door de politie. Het gaat om opvallende situaties in en om de school en leerlingen die zich opvallend zijn gaan gedragen.

Niet alle ouders van kinderen in het Leids voortgezet onderwijs zijn gerustgesteld. Ondanks het verminderde risico hebben ouders hun kinderen dinsdag thuis gehouden. De burgemeester heeft, gezien de omstandigheden, begrip voor de keuze. Lenferink blijft er bij dat hij het verantwoord vindt om in combinatie met de aanwezigheid van politieagenten bij de schoolgebouwen, de scholen open te laten gaan.