Ouders Tim blijven boos op VARA

De ouders van Tim Ribberink hebben bij monde van hun woordvoerder tijdens een persconferentie maandag verklaard de excuses van de VARA een onvoldoende gebaar te vinden. 

“Het moment waarop de documentaire werd uitgezonden, was verkeerd. De VARA is uitgegleden. Hoe voelt alsof Tim zich na zijn dood nog moet verdedigen”, reageert pastoor Marinus van den Berg namens de familie. In de documentaire van VARA-programma De Gids werd onder meer gesteld dat er geen afscheidsbrief van Tim bestaat. Ook zette verslaggever Bert Molenaar, die drie maanden onderzoek deed, vraagtekens bij de aanleiding voor de zelfmoord. Volgens hem ‘speelde er veel meer dan enkel pesten’. De ouders van Tim namen de afscheidswoorden van hun zoon op in zijn rouwadvertentie en zijn woedend over de documentaire. Ze stuurden als bewijs het afscheidsbericht, dat na zijn zelfmoord op zijn telefoon werd gevonden, naar NRC Handelsblad.

Het echtpaar Ribberink gaat een brief aan de Raad voor de Journalistiek sturen. Het voelt voor hen nog te vroeg om over juridische stappen na te denken. Wel willen ze dat de VARA rectificeert.