Ontwerper Taminiau overspoeld met reacties

Modeontwerper Jan Taminiau is overspoeld met positieve reacties op de twee ‘kroningsjurken’ die hij maakte voor koningin Máxima. Het ging om een lange koningsblauwe robe met cape en een roodkleurige avondtoilet. Taminiau: “Het is eigenlijk bizar wat er nu gebeurt.”

Direct nadat bekend werd dat Taminiau de ontwerper was, kwamen de reacties via zijn Facebookpagina binnen. Meer dan 80.000 mensen reageerden op de twee creaties. De foto’s die hij verspreidde, bereikten maar liefst 2,5 miljoen mensen, vertelt hij woensdagmorgen, nog beduusd van de reacties.

Hij kreeg van Máxima volledig de vrije hand in zijn ontwerpen, al hield hij natuurlijk wel rekening met het totaalbeeld van de kroningsdag. “Dan wordt een jurk het mooist; als je rekening houdt met het volledige plaatje waarin de jurk haar functie heeft. Dan kun je die ook complementair maken aan het totaalbeeld”, licht Taminiau toe.

Vooraf sprak Taminiau wel met Máxima over ‘wie zij is en wat ze met de jurk wil zijn, uitstralen.’ Daarna ging hij aan de slag en was hij helemaal vrij te doen wat hij wilde. “Ik wilde de robe natuurlijk wel iets statigs meegeven en daarom de lengte benadrukken en de schouders iets liften.”

Bron: ANP