Ontsnapte man Vught gezocht wegens schietpartij

De man die dinsdag urenlang vergeefs werd gezocht in en om hotel Vught, wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij begin deze maand in Heesch. Hij wist dinsdagochtend te ontsnappen terwijl agenten op de parkeerplaats van het hotel wachtten op de komst van het arrestatieteam. De politie heeft dat dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Bij het schietincident op 2 oktober in Heesch raakte niemand gewond. Er was volgens de politie destijds een opstootje op straat en er werd één kogelinslag in een huis gevonden.

Surveillerende agenten zagen de ‘vuurwapengevaarlijke’ verdachte dinsdagochtend rijden en volgden hem. De man reed naar de parkeerplaats van het hotel, parkeerde op de invalidenparkeerplaats bij de ingang en bleef in zijn auto zitten.

Het busje van de verdachte

Arrestatieteam

Volgens geldende procedures hebben agenten hun kogelwerende vesten aangetrokken en hebben ze gewacht op het arrestatieteam. Toen de politie de ruit van de auto had ingetikt, bleek dat de man was verdwenen. “We zijn hem uit het oog verloren”, erkende een politiewoordvoerder.

Directeur Peter Raaijmakers van het hotel vertelde dat de man het hotel is binnengegaan. Hij is gezien op camerabeelden van zowel het hotel als de bijbehorende sportschool en het wellnesscentrum.

Doorzoeking

Ongeveer 15 zwaarbewapende leden van een arrestatieteam en speurhonden gingen het hotel binnen om de 21 zalen en 130 kamers van het hotel te doorzoeken. Het hotel werd omsingeld en boven het gebouw cirkelde continu een politiehelikopter. De politiemensen kwamen kort voor 15.00 uur naar buiten zonder verdachte. Raaijmakers legde uit dat het grote gebouw minimaal tien uitgangen telt.

De politie zegt dat de camerabeelden worden bestudeerd. Maar omdat het gaat om een bekende verdachte, is het vooralsnog niet de bedoeling om zijn naam en beeltenis te publiceren, aldus een woordvoerder.

Bron: ANP