Onrust in Meerssen na zelfmoord

Sinds de zelfmoord van oud-wethouder Jo Dejong is het erg onrustig in de gemeenteraad vaan Meerssen. Woensdag maakte VVD-raadslid John Ummels bekend op te stappen. Hij is al het derde raadslid dat in korte tijd stopt.

Reden voor Ummels besluit zijn doodsbedreigingen aan zijn adres. De VVD’er heeft aangifte gedaan van de dreigementen, die hij per post ontving. Hij kreeg psychische en lichamelijke klachten door deze bedreigingen en heeft daarom besloten zijn functie naast zich neer te leggen. Dit staat niet op zichzelf, meerdere raadsleden zijn de afgelopen tijd bedreigd.

Ex-wethouder Jo Dejong werd op 11 maart dood gevonden in zijn huis in Ulestraten. Hij bleek zichzelf van het leven te hebben beroofd. Kort daarvoor was hij afgetreden als wethouder omdat hij een gemeenteambtenaar tegen haar wil een tongzoen had gegeven. Dit gebeurde tijdens carnaval in een kroeg. De vrouw diende een klacht in over het voorval, maar deed geen aangifte.

De gemeente liet na het incident in een persverklaring weten: “De raad verafschuwt eensluidend het gedrag dat de heer Dejong heeft vertoond naar het slachtoffer toe. Het gedrag dat de voormalige wethouder heeft vertoond is op grond van menselijke aspecten en waardigheid volstrekt ontoelaatbaar.” Dejongs eigen partij, Partij Jo Dejong, veranderde de naam na het voorval in PJD.