'Onbegrijpelijk dat politie geschoten heeft'

De familie van de Rotterdamse Michael is geschokt en verdrietig. De 29-jarige man werd zondagavond geraakt door politiekogels en bezweek aan zijn verwondingen. Het is niet te bevatten, laat zijn zwager Remco Hoefnagel weten aan onze redactie.

Volgens hem was Michael een man met ‘een grote mond, maar een klein hartje’. Hij begrijpt niet waarom de agenten op hem geschoten hebben. “Ze hadden ook een hond op hem af kunnen sturen ofzo”, stelt hij.

Michael was zijn drie honden aan het uitlaten toen stadswachten hem vroegen de dieren aan te lijnen, vertelt Remco. De honden liepen volgens hem altijd los omdat ze rustig en gehoorzaam zijn. Het gesprek tussen Michael en de stadswachten escaleerde en er werd geduwd en getrokken. Michael zou uiteindelijk thuis een wandelstok gehaald hebben. Toen hij terugkwam stonden een aantal agenten bij de stadswachten. Remco weet niet hoe dat precies gegaan is. Uiteindelijk zouden de agenten hem drie maal in zijn rug hebben geschoten. De Rijksrecherche, die de zaak onderzoekt, wil dit niet bevestigen.

“Hij heeft tot 02.00 uur ’s nachts op de plek gelegen waar hij werd doodgeschoten vanwege onderzoek. Wij hebben zijn lichaam nog altijd niet gezien”, vertelt Remco.

Volgens de politie had Michael een slag- en een stootwapen bij zich. Getuigen zouden een bijl en een koevoet hebben gezien.

De Rijksrecherche wil geen uitspraken doen over de zaak.