'Noodweer heeft sfeer niet verpest'

In Weert stond de dag in het teken van opruimwerkzaamheden. Dat was hard nodig nadat hevige onweersbuien dinsdagavond een ravage hadden aangericht. Campings stonden blank en kelders stroomden vol.

Vooral vakantiegangers op natuurcamping Wega werden zwaar getroffen door het noodweer. Velen stonden de barbecueën toen de bui losbarstte.

“De ravage was groot. Twee tenten zijn compleet verwoest en een aantal voortenten en luifels is weggewaaid. Een groot deel van het campingterrein stond blank”, vertelt beheerder Cees van Rijsewijk. “ De meeste mensen hebben de nacht wel gewoon op de camping doorgebracht. Nu zijn we met man en macht bezig de zooi op te ruimen. Het water is weg, maar er ligt nog wel erg veel blad.”

Desondanks is de sfeer op de camping nog steeds hartstikke goed, vertelt hij. “Je zou kunnen zeggen dat het noodweer de mensen nog meer heeft verbroederd. Iedereen helpt elkaar. Een aantal kampeerders is even heen en weer richting huis of de winkel om schone, droge spullen op te halen.”

Een van die kampeerders is Tom Haemers, die met zijn vrouw en drie kinderen op de camping staat. “Wij hadden het geluk dat we met onze tent enigszins op een verhoging stonden, waardoor wij redelijk gespaard zijn gebleven. Toen het noodweer ons trof stond ik net bij een toiletgebouw. Ik zag een partytent voorbijkomen en het veld stond in een mum van tijd blank”, vertelt hij. Het noodweer mag de vakantiepret echter niet drukken. “We zijn net even naar huis geweest om een droge slaapzak en wat andere spulletjes op te halen. We gaan onze vakantie gewoon weer lekker voortzetten. Ik moet zeggen dat de stemming er hier weer goed in zit. Van paniek of iets dergelijks is geen moment sprake geweest.”