Nieuwe aanknopingspunten in onderzoek Staatsliedenbuurt

In het onderzoek naar de schietpartij op 29 december vorig jaar in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt zijn nieuwe aanknopingspunten naar voren gekomen.

De politie gaat er vanuit dat er vijf tot zeven daders zijn geweest, verdeeld over twee auto’s. Een 24-jarige man en een 32-jarige man uit Amsterdam zijn in januari en maart al aangehouden. Zij worden onder meer verdacht van moord, poging tot moord en bezit van vuurwapens.

Een van de mannen die uit een Audi is gestapt en de wijk Geuzenveld is ingerend, is gezien door getuigen. Van hem is een compositietekening gemaakt. Ook is er een compositietekening gemaakt van één van de daders die op de Van Bossestraat in de Staatsliedenbuurt i­n de Audi is gestapt. Daarnaast zijn er volgens de politie interessante DNA-sporen veilig gesteld die onderzocht worden.

Bij de schietpartij vielen twee doden. Het gaat om de 21-jarige Said el Yazidi en de 28-jarige Youssef Lkhorf. Ze werden onder andere beschoten met kalasjnikovs, net als twee motoragenten die ongedeerd bleven.