Nederlanders slapen slecht door hitte

We genieten al ruim drie weken van zomerse temperaturen in ons land. Heerlijk voor op het strand, maar veel mensen slapen slecht door de aanhoudende hitte. Uit onderzoek van een grote beddenfabrikant blijkt namelijk dat 44 procent van de Nederlanders hier last van heeft.

Gelukkig zorgt het warme weer niet voor ruzies in de slaapkamer want slechts 3 procent ergert zich aan hun zwetende partner in bed. Per nacht verliest een mens tot 350 centiliter vocht. Dat is bijna 120 liter per jaar.

Er zijn een aantal zaken die de warme nachten wat aangenamer kunnen maken, zo stelt de beddenfabrikant. Ten eerste is een goede ventilatie in de slaapkamer het halve werk. Zet in de avond als de temperaturen zijn gedaald sowieso een raam open voor frisse lucht. Daarnaast is een goede ventilator heel belangrijk. Naast verkoeling dempt het ook geluiden van buiten waardoor je sneller in slaap valt.

Voldoende drinken voor het slapengaan is essentieel, maar te veel dranken met cafeïne of alcohol kunnen juist de slaap verstoren. Ook de gemoedstoestand is belangrijk. Zorg er dus voor dat de slaapkamer je rust en ontspanning brengt.

Tenslotte is het verstandig om te kiezen voor ademende materialen in bed. Kies voor dunne stofjes die goed ventileren, zoals katoen. En sla ’s morgens als je opstaat het dekbed terug, dan kan het matras ook lekker ademen en herstellen van de warme nacht.