Nabestaanden grensrechter doen hun verhaal

Over een week heeft de benefietwedstrijd plaats naar aanleiding van de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Weduwe Xandra en zoons Alain, Mykel en Jamie blikken vooruit naar die wedstrijd. Ook kijken ze terug op het drama dat zich op 3 december 2012 afspeelde.

Tijdens het interview laat de familie aan Hart van Nederland weten dat een vriend van Richard afgelopen week nog getuige was van een mishandeling op het voetbalveld in Zoetermeer. Daar werd een 11-jarig voetballertje tijdens een schooltoernooi mishandeld door een 18-jarige jongen. De familie wil dat geweld op het voetbalveld nu eindelijk eens stopt en dat de dood van hun vader en echtgenoot niet voor niets is geweest.

Vrijdag 26 april is er een benefietwedstrijd tussen SC Buitenboys en oud- internationals. Deze wedstrijd wordt vanaf acht uur ‘s avonds in het stadion van Almere City gehouden. Oud- Internationals als Ronald de Boer, Regi Blinker, Giovanni van Bronckhorst, Pierre van Hooijdonk, Roy Makaay, Michel Kreek, Bart Latuheru, Oscar Moens, Michael Mols, Marc Overmars, Patrick Paauwe, Martijn Reuser, Bryan Roy, Edwin van der Sar, John van ‘t Schip, Aron Winter en Richard Witschge hebben hun medewerking toegezegd.

De opbrengst van die wedstrijd is bestemd voor de nabestaanden van Nieuwenhuizen. Inmiddels zijn er al 1300 van de ruim 2000 kaarten verkocht voor de wedstrijd.

De familie heeft een dubbel gevoel over de wedstrijd: “Maar we zijn wel blij met de organisatie en hopen er iets leuks van te maken.” Nieuwenhuizen (41) werd 2 december mishandeld door spelers van Nieuw-Sloten, na afloop van een wedstrijd tegen zijn club Buitenboys uit Almere. De grensrechter overleed een dag later. Het incident veroorzaakte een golf van verontwaardiging in het hele land.