Justitie wil 7 jaar en tbs voor domineesmoord

De 55-jarige dominee die vorig jaar september zijn partner, die eveneens dominee was, doodsloeg met een bijl moet zeven jaar de cel in en tbs krijgen, zo stelde het Openbaar Ministerie vrijdag.

De verdachte werd geïnspireerd door gewelddadige films en series verklaarde hij vrijdag in de rechtszaal. Een filmpje van een Canadese pornoacteur die zijn partner doodde was een bron van inspiratie voor hem. De Canadees had het lichaam van zijn partner in stukken gesneden en deels opgegeten. Die zaak deed vanwege deze gruwelijke details veel stof opwaaien. Het was niet het enige filmpje dat tot de verbeelding van de 55-jarige dominee sprak. Hij vond ook inspiratie in de bijlmoorden die in een aflevering van de Zweedse Wallanderserie gepleegd werden.

De dominee dacht dat hij in de cel rust zou vinden. Aanvankelijk overwoog hij zelfmoord, maar dat wilde hij zijn partner niet aandoen. Toen overwoog hij een aantal oude dames om het leven te brengen. Uiteindelijk besloot hij zijn partner Dick Piersma van het leven te beroven.

Nadat hij dit gedaan gad ging hij in bebloede kleding naar het politiebureau. Hij liet de agenten een foto zien van Dick’s lichaam in een plas bloed. Hij had de foto genomen omdat hij bang was anders niet geloofd te worden.