Mogelijk spullen vermiste boot aangetroffen

De Noorse kustwacht heeft spullen gevonden die mogelijk van het Nederlandse vermiste schip Warnow afkomstig zijn. Dat heeft de reddingsdienst donderdag laten weten. Familieleden van de vermisten krijgen nu foto’s van de goederen voorgelegd om te zien of ze daadwerkelijk van de Warnow komen. Op de boot zitten de drie Schiedammers Arnout Brinkman, zijn vriendin Tirza Smit en Peter van Liere. 

De kustwacht houdt nog een slag om de arm: “Met zulk weer en in deze tijd van het jaar spoelen er heel veel spullen aan. Maar deze zaken zien er nog ‘fris’ uit. Ze lijken niet al te lang in het water te liggen. Daardoor denken we dat ze misschien van de Warnow-bemanning zijn”, meldt een woordvoerder van de kustwacht.

De spullen zijn gevonden op een klein eilandje ten noorden van Bergen. Het betreft geen persoonlijke zaken als kleding: “Het zijn algemene goederen die op elk schip thuishoren, zoals kussens, hout en pannen.” De reddingsdienst blijft met legervliegtuigen en helikopters zoeken naar het vermiste bootje.

De Warnow vertrok op 15 april uit Schotland en had op 22 april in Noorwegen moeten aankomen. Sinds 17 april is echter niets meer van de drie bemanningsleden vernomen. Hun laatste teken van leven was het downloaden van zeekaarten voor hun iPhone om mee te navigeren. De avontuurlijk ingestelde opvarenden hebben geen satelliettelefoon meegenomen, zijn mobiel niet bereikbaar en kunnen alleen via de marifoon met andere schepen en havens in de buurt contact maken.

Vrienden van Arnout, Tirza en Peter houden belangstellenden op de hoogte van de situatie via een Facebookpagina over de reis van de Warnow.

Bron: ANP/Redactie