Mishandeld meisje Krimpen maakt het goed

Het 9-jarige meisje dat woensdag in Krimpen aan den IJssel ernstig gewond raakte nadat vier jongens haar probeerden te beroven maakt het naar omstandigheden goed. Zo laat de vader van het meisje weten aan de redactie van Hart van Nederland.

“We zijn heel blij dat er zoveel aandacht van de media is voor zinloos geweldzaken zoals ook deze’, aldus de man. “Dat is belangrijk en ook begrijpelijk, maar het gezin staat nu voorop. Vandaar dat we verder niet meer in de media zullen verschijnen.”

De vier jongens van 16, 17, 17 en 18 jaar oud uit Krimpen aan den IJssel, die vrijdag vrijwillig zijn meegegaan naar het bureau en daar zijn aangehouden door de politie, zitten nog vast. Zij wilden geld van het meisje hebben en zouden haar vervolgens hebben geslagen en op de grond gegooid hebben. Het meisje is door een onbekende vrouw te hulp geschoten.

Eenmaal thuis werd het slachtoffer onwel en vertelde haar verhaal. De politie werd gealarmeerd en het meisje werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek zij een zware hersenschudding te hebben en een bloeding in haar hersenen.