Merries in Gelderland mishandeld

Twee merries in de Gelderse dorpen Groesbeek en Malden zijn recentelijk slachtoffer geworden van mishandeling. De paarden zijn doelbewust verwond. Een van de toegetakelde paarden verbleef in paardenpension De Brandenburgh in Groesbeek, vertelt eigenaresse Ellen Janssen.

Beide dieren zijn aan de achterkant van hun lichaam verminkt, mogelijk met een mes. Ze hebben sneeën in hun benen, billen en geslachtsdelen. Janssen vertelt dat de merrie van haar pensionklant inwendige verwondingen had van wel zeven tot tien centimeter diep. “We zagen het omdat er bloed langs haar benen liep. De dierenarts heeft een infectiekuurtje en morfine gegeven. Ze maakt het nu redelijk”, aldus Ellen.

Janssen denkt dat het om slechts één dader gaat, die de paarden lokt met voer en ze drogeert. “Het paard had geen halster om, daardoor was het moeilijker om haar te pakken en vast te houden”, vertelt ze. Ook denkt ze dat de dader de tijd heeft genomen om een paard uit te kiezen.

“De dader zal de paarden wel hebben geobserveerd voor hij toesloeg. Deze merrie liep in een groep van 13 paarden. Ze staat altijd een beetje buiten de groep, dus wij denken dat ze daarom is uitgekozen”, vertelde Ellen.