Meisje nog kritiek na aanrijding

Het 7-jarige meisje dat maandag ernstig gewond raakte toen ze werd aangereden door een auto, ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. Eefje werd op de Liesbosweg in Etten-Leur geschept door een 27-jarige automobilist die op de vlucht was voor de politie.

Eefje liep een schedelbasisfractuur op en onderging maandagavond een langdurige operatie in het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam, laat de politie weten. Ze verblijft nu op de Intensive Care afdeling en wordt de komende 72 uur kunstmatig in coma gehouden.

Bij de aanrijding raakte ook een 6-jarig meisje gewond aan haar voet en been. Zij is in het ziekenhuis behandeld en mocht maandagavond naar huis. In tegenstelling tot eerdere berichten is de moeder van Eefje niet door de auto geraakt. Zij liep op het moment van de aanrijding met de twee meisjes over straat.

Het ongeluk werd veroorzaakt door een 27-jarige Oosterhouter. Een motorrijder van de politie zag tijdens zijn surveillance dat hij en een andere man aan het vechten waren op de kruising van de Schoonhout en de Liesbosweg. Hij stopte om de vechtersbazen uit elkaar te halen en toen ging de 27-jarige er vandoor. Tijdens deze vlucht schepte hij de twee meisjes. Daarna probeerde hij weer te ontkomen, maar de politie wist hem met behulp van pepperspray in te rekenen.