ME ingezet bij protest tegen pedofiel

De ME heeft vrijdagavond een einde gemaakt aan een betoging bij een flat in Deventer waar een pedofiel zou zitten. Het zou gaan om Marthijn Uittenbogaard, ex-voorzitter van de voormalige pedofielenvereniging Martijn.
De politie vertelde de demonstranten dat de man, die bij een vriend aan de Wezenland zou zitten, er niet was. Zijn vriend zou evenmin in Deventer zijn, maar de betogers wilden dit niet aannemen. De sfeer werd grimmiger en er ontstond ruzie met overige bewoners van de Parkzichtflat. Ook werd brandend, zwaar vuurwerk naar agenten gegooid. Toen de demonstranten weigerden weg te gaan, werd de ME ingezet. Niemand raakte gewond. Wel is een persoon opgepakt die weigerde te vertrekken. Rond half 2 ‘s nachts was het weer rustig in de wijk.
Donderdagavond stonden er ook al tientallen mensen bij de flat. Toen bleef het rustig.

Marthijn Uittenbogaard heeft in een reactie aan onze redactie laten weten dat hij in Deventer was om een vriend te helpen en één nacht is blijven slapen in het huis van een andere vriend. Ook heeft hij kenbaar gemaakt al enkele dagen weer weg te zijn uit Deventer en geen plannen heeft om in de Overijsselse stad te gaan wonen.