Man opgepakt voor aanslag Waalre

Een 36-jarige bewoner van een woonwagenkamp in het Brabantse Sint-Michielsgestel is dinsdagochtend in zijn woning opgepakt voor de aanslag op het gemeentehuis van Waalre.

Om 09.00 uur viel de politie de woonwagen van verdachte Dick O. en zijn vriendin en de woonwagen van zijn ouders binnen. De verdachte werd meegenomen en de woonwagens werden doorzocht. Het kamp aan de Spreeuwenbos werd tot ongeveer 11.30 uur afgesloten.

De 58-jarige vader van de verdachte vertelde dat er computers en auto’s zijn meegenomen. Er werd onder meer een donkere Audi afgevoerd.

De bewoners reageerden woedend op de inval en de arrestatie. De drugsverslaafde Dick O. kan volgens hen nauwelijks lopen, komt zelden buiten en doet geen vlieg kwaad. Ze geloven niet dat hij iets heeft te maken met de aanslag in Waalre. “Ze hebben de verkeerde.”

Zijn vader is vooral verontwaardigd omdat zijn zoon twee weken geleden nog is uitgenodigd op het politiebureau vanwege de verdenkingen. Hij is er samen met hem geweest maar ze werden naar huis gestuurd omdat de politie geen tijd had, legde hij dinsdag geëmotioneerd uit.

In de nacht van 17 op 18 juli 2012 werd het gemeentehuis volledig verwoest nadat twee brandende auto’s tegen het gebouw werden geplaatst. Eerder loofde justitie een beloning van 25.000 euro uit voor informatie die zou zorgen voor een doorbraak in het onderzoek. Nog niet bekend is of deze oproep en de arrestatie van dinsdagochtend verband houden.

Bron: ANP/Redactie