Man op de vlucht rijdt kinderen aan

Een vluchtende automobilist in Etten-Leur heeft maandagochtend twee kinderen aangereden. Dat gebeurde bij de fietsovergang richting de Antwerpenlei.

Een motorrijder van de politie zag tijdens zijn surveillance dat twee mannen aan het vechten waren op de kruising van de Schoonhout en de Liesbosweg. Hij stopte om de vechtersbazen uit elkaar te halen. Een van hen kon hij meteen arresteren, maar de ander ging er op dat moment vandoor.

Tijdens zijn vlucht reed de 27-jarige een vrouw en twee kinderen aan. De meisjes, Isis van 6 en Eefje van 7 jaar, komen allebei uit Etten-Leur en raakten gewond. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. Eefje is met een schedelbasisfractuur naar het ziekenhuis overgebracht. Isis hield er een verwonding aan haar voet aan over. Beide meisjes zijn opgenomen in het ziekenhuis. De vrouw, de moeder van Eefje, is ongedeerd gebleven maar hevig geschrokken.

Na het ongeluk probeerde de 27-jarige opnieuw te vluchten. Agenten wisten dit te voorkomen. Toen zij de man arresteerden verzette hij zich hevig. Er moest peperspray worden ingezet om hem onder controle te krijgen. De man is een bekende van politie en justitie, laat de politie weten.