Man bekent doden hond

De 51-jarige Nijmegenaar die dinsdagnacht werd opgepakt in verband met de dood van zijn hond, heeft bekend dat hij het dier om het leven heeft gebracht. De man zegt dat er geen opzet in het spel was, zo heeft de politie bekendgemaakt.

Het dier werd zaterdag in het Maas en Waalkanaal gevonden in een groene sporttas. De tas met de Amerikaanse staffordshire had vermoedelijk al enige dagen in het water gelegen.

De vondst zorgde voor veel commotie en een heksenjacht op de dader. Op Facebook werden de foto, naam en het adres van de verdachte verspreid, wat ervoor zorgde dat boze mensen zich voor zijn huis verzamelden.

Uit sectie op de hond is gebleken dat verstikking de doodsoorzaak is geweest en dat het dier al dood was toen hij in het water werd gegooid. Ander letsel is veroorzaakt doordat de hond van grote hoogte in het water is gegooid.

Volgens de politie raakte de eigenaar in paniek na het overlijden van het dier en wilde hij zich van het stoffelijk overschot ontdoen. De dierenpolitie onderzoekt de zaak. De 51-jarige heeft een dagvaarding gekregen en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Hij mag de rechtszaak in vrijheid afwachten.