Lichamen broertjes vrijgegeven

De lichamen van Ruben en Julian zijn dinsdag vrijgegeven aan de familie. Het Nederlands Forensisch Instituut heeft middels DNA-onderzoek vastgesteld dat het zeker om de broertjes gaat. Hoe de jongetjes om het leven zijn gekomen is nog niet duidelijk. “Onderzoek hiernaar gaat door en zal mogelijk langere tijd in beslag nemen”, laat de politie dinsdag weten.

De politie wil er achter komen wat er precies gebeurd is en gaat daarom door met het analyseren van de binnengekomen tips en met buurt- en sporenonderzoek. Dit wordt onder andere in de omgeving van Cothen gedaan. De sloot waar de jongetjes gevonden zijn wordt dinsdag uitgebaggerd, op zoek naar sporen die naar de bodem zijn gezakt.

De politie wil nog steeds weten wat de route is geweest die vader Jeroen in de nacht van 6 op 7 mei heeft afgelegd. Er zijn camerabeelden uit de omgeving van Cothen veiliggesteld die hier mogelijk meer duidelijkheid over kunnen geven. Tips over de route zijn ook altijd nog welkom.

De politie is niet meer op zoek naar de oranje spanbanden, omdat deze bij de lichamen van de kinderen gevonden zijn. Er wordt wel nog altijd gezocht naar de schoenen en rode boxershort van Jeroen, het ontbrekende deel van de sleepkabel en een groene zaklamp.