Lichaam vader Ruben Julian vrijgegeven

Het lichaam van Jeroen Denis, de vader van Julian en Ruben, is woensdag vrijgegeven aan zijn familie. Zijn ouders, broer en zus nemen binnenkort afscheid van hem in zo besloten mogelijke kring.

“De ouders van de vader hebben drie dierbaren verloren. Hun zoon, die zelfmoord pleegde, en hun twee kleinzoontjes Ruben en Julian, met wie ze zeer close waren en een sterke band hadden. Hun verdriet is heel heftig en heel dubbel.” Dat zegt burgemeester Tjapko Poppens van Wijk bij Duurstede, die woensdagmorgen een bezoek heeft gebracht aan de ouders van de 38-jarige Jeroen. Burgemeester Koos Janssen van Zeist heeft de ouders woensdagmorgen gebeld.

Poppens: “Bij de ouders overheerst onbegrip en ongeloof. Hun betrokkenheid bij hun kleinkinderen is enorm. Wat hun verdriet nog complexer maakt, is dat ze natuurlijk treuren om de zelfgekozen dood van hun zoon en tegelijkertijd part noch deel hebben gehad aan wat hij zeer waarschijnlijk heeft gedaan. Het is ook voor hen onbegrijpelijk waarom dit is gebeurd.”

In Wijk bij Duurstede wonen veel familieleden en vrienden van de 38-jarige vader, die in de Utrechtse plaats opgroeide. “Hij kende Cothen, waar hij de jongens in een afwateringsbuis verstopte, ook goed”, aldus Poppens. Volgens de burgemeester heeft de Wijkse gemeenschap veel begrip voor het verdriet van de familie van de vader.

Zeist en Wijk bij Duurstede zorgen voor rouwbegeleiding, als daar behoefte aan is.

Bron: ANP/Redactie