Lichaam Nour (18) opgegraven

Het lichaam van de 18-jarige Nour al Cheikh uit Groningen wordt donderdag opgegraven. Justitie heeft besloten toch opnieuw onderzoek te doen naar het overlijden van de jongen. Hij werd afgelopen nieuwjaarsdag dood gevonden in een sloot.

In eerste instantie werd er vanuit gegaan dat de jongen door een ongeval om het leven was gekomen. Zijn vader Aziz heeft dit echter nooit geloofd. Hij vindt dat er niet voldoende onderzoek is gedaan naar de dood van zijn zoon. Daarom heeft hij bij het Openbaar Ministerie (OM) een klacht ingediend en gevraagd of het onderzoek naar Nours dood heropend kon worden. Dit verzoek is nu gehonoreerd.

Toen Aziz zijn zoon moest identificeren viel hem op dat Nour allerlei verwondingen had. Hij maakte er foto’s van met zijn mobiele telefoon en legde deze voor aan justitie. De verwondingen bleken tijdens de schouw van het lichaam niet te zijn waargenomen.

Door deze nieuwe informatie is justitie tot de conclusie gekomen dat een misdrijf op dit moment niet uit te sluiten is. Daarom is besloten sectie te verrichten op Nous lichaam, een scan en een toxicologisch onderzoek uit te voeren. Over een paar weken worden de uitslagen verwacht, aldus het OM.