Last Christmas opnieuw populairste kersthit

Last Christmas van Wham!, Chris Rea’s Driving home for Christmas en All I want for Christmas is you van Mariah Carey: als je deze kerstklassiekers eenmaal hoort, blijven ze vaak de hele dag in je hoofd zitten. Niet voor niets voeren dit soort nummers al jarenlang de top 50 met winterse hits aan.

Bovenin de lijst staat dit jaar voor de negende keer Last Christmas van Wham!, gevolgd door Do they know it’s Chrismas van Band Aid. Op nummer 3 staat, net als vorig jaar, Chris Rea’s Driving home for Christmas. Voor de Winterse 50 hebben luisteraars van meer dan 150 omroepen in Nederland en België gestemd op hun meest favoriete kersthits. In totaal is dit jaar zo’n 100.000 keer gestemd. De hitlijst bestaat nu twaalf jaar en is in 2012 bedacht door Martijn de Lange bij TV Enschede FM.

“Dit jaar is Paul McCartney naar de top 10 gestegen met We all stand together, met de bekende videoclip met de kikkers”, zo vertelt De Lange, “en ook Coldplay doet goede zaken met hun kersthit Christmas Lights. Opvallend is de toegenomen populariteit van Merry X-mas everybody van Slad en Fairytale of New York van The Pogues.”

Bekijk hier de top 10 van de Winterse 50