Wensballonnen voor broertjes

Naar verwachting worden zaterdag om 22.00 uur in het hele land wensballonnen opgelaten voor de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist. Daartoe wordt via een Facebookpagina opgeroepen. Doel is de moeder van de jongetjes een hart onder de riem te steken. De politie blijft zoeken naar de broertjes. Ook zijn er opnieuw burgerzoekacties in het land. Onder meer in het Danikerbos en omgeving Driepoel in het Limburgse Geleen.

De Facebookgroep werd op 9 mei in het leven geroepen en heeft inmiddels ruim 10.000 leden. Een van de initiatiefneemsters, Henny Poorterman, liet eerder aan onze redactie weten dat het opzetten van de groep een ‘actie vanuit een moederhart is’.

Inmiddels zijn er duizenden steunbetuigingen achtergelaten voor moeder Iris. Ook hebben veel mensen filmpjes en bewerkte foto’s geplaatst. De beheerders van de groep bieden ook de mogelijkheid om Iris een kaartje te sturen. Zij liet donderdag in het volgende bericht weten de steun enorm te waarderen:

“Lieve mensen,

Enorm bedankt voor jullie kaartje, ik ben zo blij dat er een hoop mensen -zoals jullie- zijn die op de momenten dat ik alle hoop dreig te verliezen me weer dat steuntje hoop kunnen geven. En dan zie ik hier alle mooie creaties die: jullie maken. Als Ruben en Juul dit zien zullen ze zich zo bijzonder voelen. Ik hoop zo dat ze deze mooie creaties ook echt kunnen zien en dat gevoel ook echt mogen voelen, want dat verdienen ze!!!!

Van het diepste uit mijn hart: BEDANKT!!!!?

Iris, mama van Ruben en Julian”