Krol: niet betalen pensioenpremie besluit personeel

Ex-50Plus fractievoorzitter Henk Krol zegt in WNL Op Zondag dat het besluit om geen pensioenpremies te betalen bij de Gaykrant een beslissing was van het hele personeel.

Krol zegt dat hij de schuld niet op anderen wil schuiven en dat hij uiteindelijk natuurlijk verantwoordelijk is, maar desondanks simpelweg niet wist dat er financiĆ«le problemen waren. “Ik wou dat we het eerder hadden gehoord, dan waren we eerder rond de tafel gaan zitten en waren we eerder met de Gaykrant teruggegaan van glossy naar krant. De andere optie was de deur op slot doen.”

Volgens Krol zijn er genoeg bedrijven die in economisch moeilijke tijden hun personeel vragen om genoegen te nemen met minder salaris en dus was het niet betalen van pensioenpremies geen heel raar besluit. “Ik heb geen geld in eigen zak gestoken, heb mezelf niet verrijkt. Ik heb echt het idee gehad dat het een besluit is geweest van het hele personeel. Wij hebben het zo opgelost. Hoeveel mensen zijn dagelijks bezig met hun pensioen? Ik realiseer me nu hoe belangrijk dat is.”

Krol zegt zichzelf zelfs te hebben opgeofferd voor zijn personeel. “Toen er eindelijk weer wat meer vlees op het bot zat en we weer naar een pensioenverzekeraar konden, heb ik dat voor iedereen gedaan, behalve voor mezelf.”