Koningslied wisselend ontvangen

Het officiële koningslied wat speciaal voor de troonwisseling is geschreven, is wisselend ontvangen. Op social media zijn de reacties overwegend negatief.

Het lied is vrijdagochtend via de website hetofficielekoningslied.nl gelanceerd. Twintig minuten langs was het lied niet te zien op het videokanaal YouTube. De video zou verwijderd zijn ‘wegens een schending van het beleid op het gebied van spam, oplichtingspraktijken en commercieel misleidende inhoud’.

Een woordvoerder van de organisatie laat weten dat veel mensen het nummer als ‘spam’ hadden gerapporteerd. Hierdoor verdween het kanaal van de website. Inmiddels zijn er door YouTube de nodige beveiligingen aangebracht waardoor dit niet nog een keer kan gebeuren.

Journaliste en columnist Sylvia Witteman is op internet een petitie begonnen tegen het koningslied. Inmiddels hebben duizenden mensen het protest ondertekend.

Ook op facebook is een pagina opgericht: Sorry voor ons Koningslied. Deze pagina heeft om half vijf vrijdagmiddag al meer dan 8000 fans.

Ondanks de kritiek is het nummer binnen enkele uren op nummer één binnen gekomen in de iTunes-hitlijst.

De bedoeling van het koningslied is dat iedereen het op de avond van 30 april massaal meezingt ter ere van het nieuwe koningspaar.