Koningslied blijft gemoederen verhitten

Op Twitter blijft het koningslied de gemoederen verhitten. Nadat componist John Ewbank het vrijdagavond heeft teruggetrokken, regent het opnieuw reacties.

Opvallend is ook de bijval voor Ewbank en de afkeuring van de woorden waarmee hij is bejegend. Velen dragen namen aan voor nieuwe componisten, genoemd worden Henny Vrienten, Boudewijn de Groot en Huub van der Lubbe. Hieronder een selectie.

Sylvia Witteman (die een onlinepetitie tegen het lied begon): “Hee, goed nieuws! En jongens: dont shoot the messenger”.

Jan de Hoop: “John Ewbank zou het koningslied teruggetrokken hebben. Er bleek in de regen en de wind bijna niemand naast hem te willen staan”.

Hans Jaap Melissen: “Oh wat erg, nu kunnen we ons weer druk maken over Syrië”.

Yoeri Albrecht: “We hebben toch gewoon een koningslied? Wat is er mis met het Wilhelmus?”

Sanne Wallis de Vries: “De makers van het koningslied voor straf langs azcs om aldaar exact hetzelfde lied voor asielzoekers te zingen. Daar sta je dan”.

Wim Daniels (die de tekst in Pauw & Witteman door de mangel haalde): “Ewbank trekt lied terug met brief waarin 5 taalfouten staan (oa geblocked = geblockt). Verwensingen aan zijn adres zijn wel schandalig”.

Ineke van Gent: “Vind het ook nix dat koningslied maar het fanatisme om het af te branden bevalt mij ook niet. #WaardeloosmetW”