Joran heeft spijt van moord

Joran van der Sloot zegt spijt te hebben van de moord op Stephany Flores. Dat blijkt uit een handgeschreven brief aan de Peruaanse media, meldt RTL.

”Ik voel elke dag berouw sinds ik Stephany heb vermoord, alsof er ook in mij iets is gestorven’, staat in de brief. Ook schrijft Van der Sloot dat hij hoopt dat zijn straf (28 jaar cel) in hoger beroep wordt verminderd. ”Ik zit nu 3 jaar in de cel en ik ben kortgeleden 25 jaar geworden. Met mijn huidige straf zit ik nog 25 jaar in de cel. Ik wil een familie, een baan en misschien wel carrière maken. Als ik inderdaad nog 25 jaar moet zitten, kan ik die dromen vergeten.” Van der Sloot heeft het bovendien in het A4’tje over ‘verzachtende omstandigheden’, maar licht die niet verder toe.

Met meditatie en therapie in de gevangenis hoopt de verdachte van de moord op Flores een beter mens te worden en weer te kunnen deelnemen aan de maatschappij. Hij betuigt in zijn schrijven zijn spijt en medeleven aan de familie Flores, maar verklaart “niet precies te weten hoe hij tot de moord gekomen is”.