Jansen Steur ontslagen in Duitsland

De omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur is ontslagen bij het ziekenhuis in het Duitse Heilbronn waar hij werkte. Dat heeft het ziekenhuis zaterdagmiddag bekendgemaakt.

Voor zover het ziekenhuis heeft kunnen nagaan, heeft hij daar geen foute diagnoses gesteld. Hij zou in zijn functie geen ingrepen hebben uitgevoerd en geen belangrijke therapieën hebben geleid. Nader onderzoek moet dat over enkele dagen kunnen bevestigen. Als assistent moest hij verantwoording afleggen bij een andere arts voor al zijn beslissingen. Volgens de kliniek had Jansen Steur de juiste papieren toen hij in 2011 solliciteerde in Heilbronn. Hij liet een artsenerkenning uit 2006 zien. Wie de juiste papieren heeft, wordt dan ook niet gescreend. De kliniek was niet op de hoogte van zijn Nederlandse strafvervolging en zijn verwijdering uit het BIG-register.

Vrijdag werd bekend dat Jansen Steur in Duitsland werkte, terwijl in Nederland een omvangrijke strafzaak tegen hem loopt vanwege foute diagnoses. Een verslaggever van RTV Oost belde hem op.