Holleeder gehoord en heengezonden

Willem Holleeder is zaterdagmiddag na verhoor op het politiebureau in Utrecht heengezonden.

Vrijdag deden misdaadverslaggever Peter R. de Vries en zijn vrouw aangifte van het feit dat Holleeder de reporter met de dood zou hebben bedreigd. Hierop besloot Holleeder zaterdag zichzelf te melden bij de politie.

De Vries weet waarom Holleeder boos was, maar hij wil dat niet naar buiten brengen. Op Twitter schreef Peter R. de Vries vrijdag: “Doorgedraaide Willem Holleeder bedreigt mij op woonadres met de dood in aanwezigheid van mijn vrouw. Direct aangifte gedaan bij politie. Willem Holleeder bezocht mij gisteravond onaangekondigd op privéadres. Ging volledig door het lint.”

Holleeder kwam in januari vorig jaar op vrije voeten. Hij had 6 jaar in de gevangenis gezeten voor afpersing. Op de dag van zijn vrijlating had Holleeder een ontmoeting met Peter R. de Vries. Holleeder en drie handlangers ontvoerden in 1983 biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur. Na 3 weken werden de gijzelaars bevrijd. Holleeder vluchtte, maar werd opgepakt en zat een jarenlange celstraf uit. Peter R. de Vries schreef een bestseller over de ontvoering.

Bron: ANP