Het wordt heet!

De temperaturen bereikt maandag hoge temperaturen. Plaatselijk kan het kwik zelfs stijgen naar 33 graden, voorspelt weerman Piet Paulusma.

Dat betekent dat er maatregelen getroffen moeten worden om te zorgen dat iedereen deze hete dag goed doorkomt. Zo heeft het Rode Kruis zijn 33.000 vrijwilligers gevraagd mensen voor te lichten over de risico’s die de hitte met zich meebrengt. Het gaat dan met name om mensen die evenementen bezoeken, sporters, ouderen en kinderen. Op de site van de organisatie staat ook een checklist waarop men kan zien waar ze bij deze temperaturen rekening mee moeten houden.

Ook op de Tilburgse kermis worden maatregelen genomen in verband met de warmte. Het is maandag Roze Maandag en daar komen altijd veel mensen op af. Op deze dag die jaarlijks wordt georganiseerd staat de gay-community centraal en gaan velen in het roze gekleed. Dit jaar staan er sproei-installaties en vernevelaars om de zorgen dat de honderdduizenden bezoekers het hoofd koel kunnen houden.

Wij zijn benieuwd hoe hoog de temperatuur maandag oploopt in jouw tuin. Stuur een foto van jouw tuinthermometer naar hart@sbs.nl en misschien zie je hem terug op onze site of in de uitzending. Vergeet ook niet te vermelden waar de foto gemaakt is.